(function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
O participaciji ...

Pričujoče spletne strani so namenjene raziskovanju uporabe javne participacije v postopkih prostorskega načrtovanja. Ideja, ki jo želimo preizkusiti, je izdelava podstrani, ki bodo namenjene udeležencem v postopkih urbanističnega načrtovanja. Za posamezne projekte, si bo lahko registriran uporabnik poljubno priredil strani v podstran projekta. Na to stran bodo nameščena izbrana orodja za izvajanje javne participacije.

"Prej so bili planerji in drugi strokovnjaki izdelovalci in uporabniki prostorskih informacij. Sedaj pa so uporabniki tudi so-izdelovalci prostorskih informacij. Talent in vedno večje število uporabnikov, združenih v razne interesne skupine, prinašajo dodatno vrednost digitalnim programom." (Wallin in ostali, 2010).

Strani se bodo nadgrajevale in izpopolnjevale tudi na podlagi odzivov uporabnikov. 

UIRS

Urbanistični inštitut RS
Trnovski pristan 2, Lj.
info@uirs.si
www.uirs.si

Pomembno

»Sodelovanje javnosti je smiselno le, če udeleženim omogočimo vplivanje na izbiro rešitev ali ukrepov v čim zgodnejši fazi procesa nastajanja dokumenta« (Mežnarič I. in ostali, 2008)

Namen

Spletni portal je namenjen raziskovanju javne participacije v procesih prostorskega načrtovanja.

Info

Vprašanja o uporabi portala in drugo lahko pošljete na naslov: participacija@uirs.si
Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview